ATIme

SKÖNA, SMARTA & SPÄNNANDE UPPLEVELSER I NATUREN - FÖR STUNDEN OCH FÖR FRAMTIDEN!


Vår specialitet är den mindre gruppen, för bästa servicen och finaste upplevelsen. Men, med goda medarbetare och bra kontaktnät kan vi självklart också skapa högkvalitativa upplevelser även för er som är lite fler!
Hör av er så hittar vi på något riktigt bra!

VÅLÅN TYROLIAN TRAVERSE  
Tillsammans bygger ni en travers (en slags linbana) över den forsande Vålån och tar er sedan över till andra sidan.
Lagarbete, naturupplevelse och pirr i magen förstås. 

VÅRELD TILL HÖSTGLÖD
 - roliga gruppövningar
för alla

En skön konferensaktivitet som passar alla, på eller nära fjället, med enkla utmaningar med fokus på att bygga gruppen. Genom en rolig, klurig stund tillsammans, under avslappnade former, stärks gemenskapen och ger samtidigt några trevliga och avstressande timmar. Vi håller till ute i fjällnaturen eller precis i närheten.
Halv- eller heldag. Kan kombineras med t.ex. vandring, turskidåkning eller snöskovandring.

UGGLESAFARI UNDER VINTERGATAN
En exotisk stund i mörka, vintriga fjällskogar! Kittlande skidåkning i djupt vintermörker, med stjärnor och måne som enda ljuskälla. Helkväll.

KAJAKPADDLING
En suverän upplevelse för hela arbetsgänget! Med professionella guider följer ni med oss ut på kajakpaddling på vackra Ottsjön. Passar både nybörjare och erfarna!  

KAJAK OCH MINDFULNESS
Skönaste personal-upplevelsen, med fysisk, mental och miljömässig hållbarhet i fokus!
Vi paddlar, fikar och upplever livet i total närvaro.
Arrangemanget är ett samarbete med Mountain Mind i Åre.

IGLOOBYGGE
Med en s.k. Ice-box bygger vi gemensamt en jättefin igloo, fullt möjlig att övernatta i. 

FJÄLLKRAFT
Ut med personalen, öka vinsterna!
Friskvård på arbetstid ger företagen högre vinster, det vet vi idag med säkerhet. Kombinera därför konferensen med personalvård av högsta kvalité. Ge arbetsgruppen ny kraft och ökad hälsa, genom professionellt ledarledd utevistelse i genuin fjäll- och vildmark! Halv- eller heldag.

RAPPELLERING
Att rappellera eller fira är bara olika ord för att med hjälp av rep ta sig ner för en brant bergsvägg. En tämligen enkel, men fantastisk häftig upplevelse, även om hjärnan säger något annat när man lutar sig bakåt över avgrunden...
Men vi lovar att den pirriga känslan övergår i ett behagligt lyckorus när steget ut väl är taget!!

Utrustningen består av en sele, hjälm, karbiner, firningsåtta och själva repet. Repet är väldigt starkt och bär en vikt på minst 2,2 ton. Det är i sin tur väl förankrat i berget. Högsta punkten är ca. 80 m över dalen, men beroende på gruppens önskemål kan vi välja höjder ner till ca. 20 m.

Vem kan vara rappellera?
Alla som känner att de kan stå på en stol utan att få svindel, hoppa ner från den utan att bryta benet samt orka gå 1,5 km i terräng... Vi har en åldersgräns på 15 år, men yngre är välkomna i målsmans sällskap. 
 

RAPPELLERING FRÅN ÅRE KABINBANA 
Gör något du garanterat aldrig gjort förut och fira ner på rep från Kabinbanan i Åre! Du styr själv över din nedfirning, men alltid med säkerhetsbackup från en av guiderna i kabinen. Hållbart och säkert, på alla sätt. En klart kittlande, rolig och alldeles unik upplevelse, för alla som vågar... 

Rappellering på Skorrbergen
Skorrbergen vid Ottsjöns västra ände erbjuder ett enastående panorama. Här kan man se långt ut över fjäll, skogar och sjöar, utan tecken på civilisation. Platsen skulle lika gärna kunna vara i Kanadas vildmark. Efter en ca 1,5 km vandring från Bottenvallen når vi bergsklackarna. Där tar vi en välbehövlig fika vid brasan, för att ha tid att ta in den fantastiska naturen. Sedan plockar vi fram utrustningen för en genomgång hur man rappellerar på ett säkert sätt.
Klippan är avstängd under perioden 1 juni till 15 juli på grund av fågelhäckning.

Rappellering på Suljätten 
SULJÄTTEN norr om Kallsjön erbjuder ett fantastiskt panorama. Här kan man se långt, över fjäll, skogar och sjöar. Åreskutan tronar i söder.

På vägen stannar vi vid en liten klippa för att öva och gå igenom tekniken innan vi fortsätter mot parkeringen nedanför Suljätten. Där lämnar vi bilarna och får ca.1 timmes fin vandring upp på toppen. Efter lunch och lite acklimatisering så tar vi oss an sydväggen!!!
Tidsåtgång: Lång heldag, ca 8-10 h
Klippan är avstängd under perioden 1 juni till 15 juli på grund av fågelhäckning.