ATIme

SKÖNA, SMARTA & SPÄNNANDE UPPLEVELSER I NATUREN - FÖR STUNDEN OCH FÖR FRAMTIDEN!


Vår specialitet är den mindre gruppen, för bästa servicen och finaste upplevelsen. Med goda medarbetare och bra samarbetspartners kan vi självklart också skapa högkvalitativa upplevelser även för er som är lite fler! 
Hör av er så hittar vi på något som passar just era önskemål!

VÅLÅN TYROLIAN TRAVERSE  
Tillsammans bygger ni en travers (en slags linbana) över den forsande Vålån. Hängande i traversen tar ni er sedan en i taget över till andra sidan av ån.
Lagarbete, naturupplevelse och pirr i magen förstås. 

VÅRELD TILL HÖSTGLÖD
 - roliga gruppövningar
för alla

En skön konferensaktivitet som passar alla. Fokus är att med kluriga utmaningar bygga gruppen. Genom en rolig stund tillsammans, under avslappnade former, stärks gemenskapen. Vi håller till ute i fjällnaturen eller precis i närheten.
Halv- eller heldag. Kan kombineras med t.ex. vandring, turskidåkning eller snöskovandring.

UGGLESAFARI UNDER VINTERGATAN
En spännande, exotisk stund i mörka, vintriga fjällskogar! Kittlande skidåkning med stjärnor och måne som enda ljuskälla. Går också att genomföra på snöskor. Helkväll.

KAJAKPADDLING
En fantastisk upplevelse för hela arbetsgänget! Med professionella guider följer ni med oss ut på kajakpaddling på vackra Ottsjön. Passar både nybörjare och erfarna!  

IGLOOBYGGE
Med en s.k. Ice-box bygger vi gemensamt en snöigloo, fullt möjlig att övernatta i. Rolig samarbetsövning där alla kan delta. 

FJÄLLKRAFT
Ut med personalen!
Friskvård på arbetstid är lönsamt för alla. Ge arbetsgruppen ny kraft och inspiration till ökad hälsa, genom gemensamma övningar och egen reflektion i frisk fjällmiljö. Halv- eller heldag.

RAPPELLERING
Att rappellera eller fira är bara olika ord för att med hjälp av rep ta sig ner för en brant bergsvägg. En ganska enkel, men fantastisk häftig upplevelse, även om hjärnan säger något annat när man lutar sig bakåt över avgrunden...
Men vi lovar att den pirriga känslan övergår i ett behagligt lyckorus när steget ut väl är taget!

Utrustningen består av sele, hjälm, karbiner, firningsåtta och rep. Repet är väldigt starkt och bär en vikt på minst 2,2 ton. Det är väl förankrat i berget. Högsta punkten är ca. 80 m över dalen, men beroende på gruppens önskemål kan vi välja höjder ner till ca. 20 m.

Vem kan vara rappellera?
Alla som känner att de kan stå på en stol utan att få svindel och orka gå 1,5 km i terräng...
Vi har en åldersgräns på 15 år, men yngre är välkomna i målsmans sällskap. 
 

Rappellering på Skorrbergen
Skorrbergen vid Ottsjöns västra ände bjuder på enastående vyer. Här kan man se långt ut över fjäll, skogar och sjöar, utan tecken på civilisation. Platsen skulle lika gärna kunna vara i Kanadas vildmark. Efter en ca 1,5 km vandring når vi bergsklackarna. Där tar vi en välbehövlig fika, för att ta in den fantastiska naturen. Sedan plockar vi fram utrustningen för en genomgång hur man rappellerar på ett säkert sätt. 
Klippan är avstängd under perioden 1 juni till 15 juli på grund av fågelhäckning.

Rappellering på Suljätten 
SULJÄTTEN norr om Kallsjön erbjuder ett fantastiskt panorama. Här kan man se långt, över fjäll, skogar och sjöar. Åreskutan tronar i söder.

På vägen stannar vi vid en liten klippa för att öva och gå igenom tekniken innan vi fortsätter mot parkeringen nedanför Suljätten. Där lämnar vi bilarna och får ca. 1 timmes fin vandring upp på toppen. Efter lunch och lite acklimatisering så tar vi oss an sydväggen!

Tidsåtgång: Lång heldag, ca 8-10 h
Klippan är avstängd under perioden 1 juni till 15 juli på grund av fågelhäckning.