ATIme

Om oss

ATI Mountain Experience & Fjällkajakcenter vill med kunskap och känsla erbjuda högkvalitativa ekoturistiska naturupplevelser och äventyr, för grupper och privatpersoner.
Företagets vision är Sköna, spännande & smarta naturupplevelser och äventyr - för stunden och för framtiden!
Torkel och Annicas motto är - Varje dag räknas! ​​​​​​

ATI Mountain Experience & Fjällkajakcenter ägs och drivs av Torkel och Annica Ideström. De lever med sina döttrar i fjällbyn Östra Vålådalen i västra Jämtland.

Både Torkel och Annica har lång erfarenhet av fjäll- och friluftsliv, genom över 25 års arbete med guide- och utbildningsverksamhet av olika slag samt ett stort antal egna turer och expeditioner.

1997 genomförde paret expeditionen Sverige Runt och 2001 Svenska Grönlandsexpeditionen. 

År 2009 startade de utmaningen Fjällfararnas Vita & Gröna Band. Se vitagronabandet.se

2014 drog de, då med sina två döttrar, ut på en fem månaders studieresa jorden runt med hållbarhet och Holistic Management som fokus. Förutom minnen för livet har dessa resor gett kunskaper och erfarenheter av såväl friluftsliv, äventyr och naturturism, som hållbarhetsfrågor i stort.
 

Annica är född och uppvuxen i Jämtlandsfjällen.  I grunden utbildad fjäll- och vildmarksledare, har en fil.mag. i naturgeografi samt är certifierad stress- och friskvårdsterapeut. Arbetar i många olika sammanhang med friluftsliv, naturskydd och hållbarhet. Barnens bästa skidlärare. Kajakpaddling och skidåkning i alla former gör henne särskilt lycklig. 

Torkel härstammar från Närke men är "i hjärtat norrlänning". Han är i grunden fjäll- och vildmarksledare, har bl.a. studerat ekologi och ingår i fjällräddningen. Kajakinstruktör och skidlärare. Driver också Idebygg snickerifirma - ytterligare ett ben i företaget. Skidåkning, klättring och paddling är hans stora passioner.